Aug 12 Na afloop OORD uitnodiging Burning Man event Amsterdam (Baby Burn - Noorderlicht area)

Juli 21 Na spelen op OORD foto in de krant en als verrassing van hoofdpodium genoemd

  

Juli 7 Frank uitgenodigd door Erwin Nijhoff voor Witte Venne festival

  

2018- maart Single/video clip lancering "Jersey Girl"

Jersey Girl” is de tweede single van het album “Harvest Waits”. Een warm muzikaal timbre in deze popsong. Frank Blueka heeft een donkerbruine hese stem en het talent om klassiekers tot eigen werk te verbouwen. “Jersey Girl” is een grillige “love song” van Tom Waits met een mooie liedstructuur. Daarbij is de song volledig uitgekleed en van een nieuw arrangement voorzien met assistentie van producer Raymond van der Vechte. Pulserende drums, lichte beats, relaxed pianospel en een diepe contrabas geven een taxi gevoel in de grote stad. Invloeden van muzikanten als Mr. Probz en Rag ‘n’ Bone Man zijn verfrissend, juist in combinatie met het rauwe seventies gevoel van Frank Blueka. De prachtige Waits-Young bewerkingen hebben voor Frank nieuwe deuren geopend. Er was vruchtvolle samenwerking met de grafische vormgever van Bon Iver (New York), er was een bijdrage aan een boek van de Belgische schrijver Herman Verbeke en een uitnodiging om in Engeland te komen spelen. In Nederland is de lopende theatertour wegens succes verlengd en de eerste festivals melden zich aan. Wie weet wat nog meer komt…

Eindproductie Raymond van der Vechte & Frank Blueka. De Mastering is verzorgd door Pier-Durk Hoogeterp van de Wisseloord studio’s in Hilversum.

2018 _Theatertour "Tom Waits meets Neil Young" loopt door tot zomermaanden !

2017-dec Frank Blueka muzikaal te gast bij Omrop Fryslan

Na diverse radio- interviews nu Omrop Fryslan in Leeuwarden voor een bezoek in de studio. Douwe Heeringa voorheen vertolker van Jacques Brel is de gastheer

2017-sept CD "Harvest Waits" krijgt New Yorkse tint

New Yorkse kunstenaar Justin M. Maller heeft licentie verleend aan Franks nieuwe album "Harvest Waits. Hij vond het een mooi en sympathiek project en verleende voor een heel schappelijk bedrag een licentie om zijn kunstwerk "Heart of Gold" te gebruiken. Justin Maller maakte onder andere promotie posters voor Bon Iver en bij de grammy uitreiking voor Adéle. Goed gezelschap dus ;-)!

On stage 2017-2018 "Tom Waits meets Neil Young"

@Wisseloord finish 2017 studio-album

2017-Mei- In Wisseloord is de laatste hand gelegd aan het "Tom Waits meets Neil Young" album wat gaat verschijnen. Een album waarop voor het eerst werd samen werd gewerkt met een gelouterde producer. Heel eigen klinkende song van Tom Waits. Pier-Durk Hogeterp bekend van zijn werk voor het tv-programma "De beste Singer/songwriter van Nederland" en de band Böckers heeft de final mastering voor zijn rekening genomen.  Frank zelf was de bewaker van het hele proces samen met producer Raymond van der Vegte. De distributie zal nationaal en  internationaal gaan.

2017 April - Bijdrage aan literair boek "Neil Young en ik"

Literaire bijdrage aan boek Belgische schrijver/ redacteur Herman Verbeke. (Release eind April 2017). Een korte preview van Frank Blueka zijn stuk:

"   
de flow van een eigenzinnige singer-songwriter staand op de schouders van muzikale reuzen..."...............Ik probeer Neil en Tom niet alleen te combineren, maar ook –en vooral- te verbinden. Het lijkt alsof ik twee uitersten in mezelf aan het verbinden ben. Neil Young is de man van de rockpodia. Tom Waits is een echte theaterman..............
(details voor bestellen volgen) 

@2017 eerste shows Tom Waits meets Neil Young

2017- jan-april De compacte voorjaarstour is door de groei een mooie voorbereiding geworden op de landelijke tour 2017-2018. Theater de Heerd in Heerde was de eerste in de reeks. Leeuwarden volgde snel en Hoorn was al onverwacht uitverkocht. Deventer en Amsterdam zaten goed vol. Op naar volgend seizoen!  

2016 - Oktober - TV-programma Mysterie van Maas en Waal

Het  TV-programma Mysterie van Maas en Waal werd uitgezonden bij TV Gelderland. Frank was te gast in één van de afleveringen als muzikale gast voor een interview en twee songs. Als voorproef op zijn theatervoorstelling "Tom Waits meets Neil Young"

2016- Maart - Frank Blueka valt in voor Emilio De Guzman

Frank Blueka valt in voor Emilio De Guzman in theater de Meente. Wegens ziekte moest Emilio de Guzamn afzeggen voor een optreden in De Meenthe in maart 2016. Frank werd een paar dagen van te voren gebeld en zette een supr- spontane show neer. Met flarden van zijn eerdere programma's en een mooi vooruitblik naar het nieuwe "Tom Waits meets Neil Young"

Herman Brood expositie en Frank Blueka

2015-Okt - Bespreking gaande tussen Frank Blueka en de Ivo de Lange cultureel manager van de kunst van Herman Brood en eigenaar van IQ Nederland. Het eigen nummer "De Schilder" (ode aan Herman Brood) was daar aanleiding toe. Ivo is enthousiast over de puurheid van Frank's songs en in de periode begin 2015 bekijken zij mogelijkheden om samen te werken bij 1 of meerdere exposities van Herman Brood.  
 

Radio live and playtime 3FM

De singles  -Monkey Cabl-,  "B kant" - Room 88 - en -Running Late zorgen voor playtime op regionale stations en zelfs landelijk. Veel lof in het land voor het album ROOM 88 vanwege de puurheid en de prettige flow.

Johan Derksen's draait Frank Blueka!

Johan Derksen draait "Monkey Cab" op Radio Rijnmond. Thanks !

Trentsound(UK)

Album ROOM 88 was featured album in het programma "a world of difference" van Roger Williams. Trentsound, Nottinhgam, Verenigd Koninkrijk. In zijn 3 uur durend programma draaide Roger in het eerste uur titelsong Room 88, in het tweede Monkey Cab en in het laatste uur Running Late. Verder werden twee Cd's ROOM88 weggeven aan luisteraars die reageerden via email en iets Holland gerelateerd konden melden. (mei 2012, Trentsound radio)
 

Glazen Huis

2012-5 / FRANK BLUEKA was donderdagavond 3 mei te gast in het Glazen Huis in Deventer, op het Boreelplein. Een huisconcert van Frank van 30 minuten werd onder andere geveild voor het KWF. Verder op deze donderdagavond een live optreden in twee verschillende programma's. En gedurende de hele week konden verzoekplaten aangevraagd worden. Van Frank werden o.a. aangevraagd Monkey Cab, Spancil Hill, Sailor, Room88, Running Late en Hallelujah... 

ROOM 88 gereleased !!

ROOM 88 gereleased in de Deventer Schouwburg.

2012-02 De lichten zijn gedimd, een paar gekleurde lampen schijnen op het podium en de gitaarsound van Frank Blueka vult de ruimte. Er komt een mysterieuze wereld tot leven. Een wereld die hier is en toch daar... Een licht verhalende, zingende, soms uithalende, hese stem baant zich een weg door een muzikale wereld. De droom wordt bezongen in het Engels - Ierse landschap. Smelt ineen met het Afrikaanse zand, waar het wildgedierte op zoek is naar water. Een zeemeermin neemt de honneurs waar van een verlaten vissershotel. En de taxichauffeur slalomt zijn weg door het drukke verkeer. We moeten op tijd zijn, maar waarvoor, waarvoor eigenlijk… ?

Bestellen ROOM 88 . Click 
Music voor downloads. En per post kunnen we het album in jewelcase met mooi booklet opsturen via een bestelling in de Webshop

(dank aan BMP & DRC Music)

Altersonic/ Noordeslag !

Even uitrusten van Altersonic/ Noorderslag (4 optredens gedaan, van knetterhard tot sereen verstild, was gaaf !!) en nu voorbereiden op de CD presentatie in de Deventer Schouwburg. Greetzzzzzzzzzzzz Frank @ Noorderslag

Popblad OOR

De jaren zestig herleven als Frank Blueka zijn gitaar pakt.Door de akoestische gitaar en zijn rauwe, maar sterke stem doet hij denken aan een Keltische verhalenverteller. Op zijn solodebuut Acoustic Avenue brengt hij tokkelend op zijn gitaar gevoelvolle songs. Zoals bijvoorbeeld Spancil Hill, dat handelt over zijn eerste liefde. Of het mythische Fisherman’s House¸dat verhaalt over een zeemeermin die in het huis van een visser leeft. Het is niet alleen smart en tranen in het leven van Blueka. Zo brengt de track Wildebeast humor in de muziek: The rhino hits his nose, cause he used some easy crack... Er staan ook twee fraaie instrumentale nummers op de plaat. Vooral de afsluiter Nathalja is mooi. Zonder dat Blueka er een woord aan toevoegt, vertelt het een verhaal dat onheilspellend klinkt maar uiteindelijk toch goed lijkt af te lopen…

(dank aan W. Beukers en OOR)

FRANK BLUEKA

Harvest Waits

Een aantal jaren geleden tijdens een Korte Masterclass Muzikaal Ondernemen In Het Theater van IMMER kreeg zanger Frank Blueka het idee voor ‘Tom Waits meets Neil Young’. Inmiddels is er in dat kader een succesvolle tournee, samenwerking met de grafische vormgever van Bon Iver, een bijdrage aan een boek van de Belgische schrijver Herman Verbeke en last but not least de prachtig plaat "Harvest Waits".

De mooie dubbele betekenis van de albumtitel schept natuurlijk hoge verwachtingen. In kleine bezetting, meestal alleen piano of gitaar met lichte drums of alleen een zachte basedrum, lost Frank Blueka die verwachting ook daadwerkelijk in. Klassiekers als Waltzing MathildaHeart of GoldOld Man en acht andere pareltjes worden in een eigen interpretatie inclusief schor randje vakkundig uitgevoerd.

In de intieme sfeer die Frank Blueka hiermee schept komen zijn interpretaties van deze wereldhits goed tot uiting. Waarbij de luisteraar met gespitste oren niet van het randje van zijn stoel te krijgen is.

FRANK BLUEKA

Harvest Waits (gezien-gehoord.nl)

Frank heeft niet alleen een lekker schurende stem, die vooral bij Make It Rain (Tom Waits) tot uiting komt, maar hij heeft ook het talent om klassiekers tot eigen werken te verbouwen. Daarbij worden deze volledig uitgekleed en van zijn eigen begeleiding voorzien. Die is met alleen piano, gitaren, drums, bas, bluesharmonica en loops (allemaal door Frank zelf ingespeeld) aan de sobere kant, maar doen aan de kracht van de songs niks af. Alleen op het eerder genoemde Heart Of GoldCinnamon Girl en Waltzing Mathilda (Tom Waits) wordt Frank bijgestaan door het Phantom opera ensemble
Met een prachtige bewerking van Jersey Girl wordt voorzichtig gestart en die rust wordt met Deep Forbidden Lake nog even bewaard. Dat Frank al op jonge leeftijd achter de piano kroop is hier en op Make It Rain duidelijk te horen. Het opvallendste nummer is zonder meer Cinnamon Girl dat gedragen wordt door vervormde gitaar en strijkers geluiden, een nummer dat abrupt eindigt. 
Songs van Tom Waits lijken Frank op het lijf geschreven daarom scoort Rain Dogs ook weer hoog, al had het gehuil niet per se gehoeven. Old Man moet er ook aan geloven, krijgt een sobere gitaar begeleiding mee maar wordt vol passie gezongen, hetgeen ook wel van toepassing is op het daarop volgende Helpless. Afgesloten wordt er met Out On The Weekend....

UNPLUGGED LIVE

Met de pure en mooie live-CD “Unplugged Live!” geeft Frank Blueka geeft een mooi aan zijn illustere album Room 88. Unplugged Live! is grotendeels in het theater opgenomen. Een album met veel zeggingskracht en levendige songs. Frank blijft op deze cd trouw aan de pure bezetting van akoestische begeleiding en zang. We ontkomen niet aan een complimenteuze vergelijking met muzikanten als Ben Harper, Daniël Lohues, Luka Bloom, Jack Johnson en Eddie Vedder (solo), maar ook het timbre van jongere sterren als Ed Sheeran en Dotan klinkt door. Eigenlijk is Frank niet zo gemakkelijk in een hokje te plaatsen en dat pleit voor zijn karaktervolle eigen stijl. Opmerkelijk en mooi is de keuze voor meerdere talen. Zo zijn er nummers in het Engels, Nederlands en in het Oost-Nederlands dialect. We lezen dat Wisseloord studio's Pier Hogeterp de eindmastering heeft verzorgd. Mooie pure sound deze Unplugged Live ! (Frits Corbijn, Music 4You).

FRET

" Room 88 is een geslaagd project waarin de wat hese, maar krachtige stem van Blueka mooi resoneert met de verhalende en gelaagde liedjes. Frank Blueka slaagt er in om een fraaie brug te slaan tussen Europese, Keltische folk en Amerikaanse roots. Hoogepunt o.a. Blueka;s weergave van Leonard Cohen's Hallelujah...." ( juni 2012, Ferenc Koolen, FRET-magazine)

LIVE-XS

"....................en na beluistering van de eerste acht songs is dat zeker geen gekke gedachte. Blueka’s fraaie stem doet namelijk regelmatig denken aan die van de helaas veel te vroeg overleden singer-songwriter Jim Croce. Verder valt er lekker bluesy gitaarspel te bespeuren in een mooie productie met oog (en oor) voor detail, waardoor het lijkt of Frank gezellig in je huiskamer zit te spelen. In de titelsong Room 88 voel je de emoties van deze muzikant overduidelijk en dat maakt het met afstand tot het mooiste liedje van deze verzameling. Helaas gaat de plaat vervolgens door met onder andere twee instrumentals en een wat afgezaagde cover (Hallelujah) dat bij elkaar genomen puur bedoeld lijkt om de plaat op te vullen. Ziedaar het enige tegenvallende deel van dit album, -dat een hele sterke EP had kunnen zijn- maar na deze Room 88 nestelt zich vast wel weer nieuwe inspiratie in de bovenkamer van Frank Blueka..."( dank: Thomas Spiekerman, LIVE-XS).

NTB

"Op deze plaat horen we gevarieerd repertoire dat zich uitstrekt van traditionele blues, verstillende songs als ‘Room 88’ tot een chaotisch atonale bewerking/improvisatie van Beethoven's 'Für Elise' die uiteindelijk toch eindigt met de bekende melodie. De opnamen zijn wat rauw en rafelig, maar dat past goed bij de stijl en sfeer van deze cd. Frank Blueka heeft alle instrumentatie zelf ingespeeld voornamelijk op akoestisch gitaar. Op de titeltrack ‘Room 88’ bezingt hij echter zonder gitaar maar met piano en saxofoon een mystiek liefdesavontuur in een hotelkamer. Heel mooi..."
(juni 2012, NTB-Nederland)

Musicmeter.nl

"Een verrassend goed album Room 88 van singer/ songwriter Frank Blueka. Songs die gevarieerd klinken, spannend zijn en je wordt ook regelmatig op het verkeerde been gezet als luisteraar. Ik hou daar wel van. Het smoothy Sister Martha, het catchie Running Late en het wonderschone Room88. De songs nemen me mee en dan die onnavolgbare improvisatie op piano van de "fur elise" (For Eliza). Super gedaan en ook gewoon lef hebben. Hallelujah is gewoon goed en prachtig in de traditie van Leonard Cohen. Zeker albumwaardig en mooi als meesterwerk naast de sterke eigen songs. Ach, het laatste Moonshine is als outtro leuk, had weggelaten kunnen worden, dat maakt niet zoveel uit. Ik kan niet anders zeggen dan een echte luisterervaring. Heerlijk album Room 88..." (juni 2012, Musicmeter.nl).

3voor12 VPRO

Als je Frank vraagt wat voor muziek hij maakt dan zegt hij:  Songs, het liefst in al hun eenvoud. Ik blijf heel lang met mijn akoestische gitaar en stem arrangeren. Deze beperkte middelen frustreren me soms,maar aan de andere kant zorgen ze ervoor dat ik me niet teveel verlies in de vele mogelijkheden. Geef me een synthesizer en ik droom zo ver weg dat ik nauwelijks de weg terug kan vinden. 3 voor 12 (VPRO) hoort folk en Keltische invloeden in de muziek van Frank Blueka welke onder andere vereeuwigd is op de demo Silver patterns by night. Toch ontwaren we ook bluesschema's en we moeten onwillekeurig denken aan de in 1967 verschenen soloplaat van John Mayall.Dezelfde dromerige sfeer hangt over de zolderkamer opnames van Blueka. Tekstueel laat hij zich beïnvloeden door het universum, dromen en dieren. Oermenselijke gevoelens als liefde, woede, humor en verlies vlechten zich hier als vanzelf doorheen. In het nummer Waking up lijkt hij vanuit zijn boomhut de Afrikaanse dierenwereld te aanschouwen en hij zingt erover alsof hij liever een van hen wil zijn. Frank Blueka is momenteel nog een solo aangelegenheid.Voorlopig speel ik nog solo. De laatste tijd sta ik wel veel meer open voor medemuzikanten. De vrijheid van het solo spelen blijf ik echter nog koesteren. Het belangrijkste dat Frank tot nog toe heeft bereikt is dat hij kan leven van de muziek en dat hij met zijn eigen nummers reeds in het voorprogramma stond van gerenommeerde acts als de Ier, Barry McCabe (vriend van wijlen Rory Gallagher) Krezip en 't Belgische DAAU.Ambities voor de toekomst zijn er zeker. Blueka opteert voor een single in de top 20 en een album met Europese allure. De tijd waarbinnen dat wordt gehaald is niet belangrijk. Nu is wel het moment gekomen dat ik veel plezier aan samenwerking met anderen beleef. Er zijn mensen die bepaalde dingen gewoon beter kunnen dan ik. Zo zijn er de eerste contacten met een producer om het veld van mogelijkheden binnen de muziekbranche te verkennen. In deze tijd waarin James Blunt een nummer 1 hit kan scoren en Jack Johnson in zijn uppie de Bijlmer-bierhal uitverkoopt lijkt de weg vrij te zijn voor troubadours als Frank Blueka, toch ? Ha, ha, ja, dat zeggen mensen de laatste tijd wel meer...Ja, prima. Ik zie dat wel zitten. So let is be....!

(dank aan Frank Satink)

(deel) Interview Stentor

‘Acoustic Avenue’ is afgemixt inde Wisseloord studio’s in Hilversum. Veel grote nationale en internationale namen hebben in het verleden in deze studio in de Gooische bossen gewerkt. De keus was voor Frank Blueka niet moeilijk: “Ik wilde de laatste stap goed doen. De hele sfeer paste bij de plaat. Ik ben er vrij vaak geweest en de in Londen geboren mastering engineer Darius van Helfteren was erg enthousiast. De muzikant is erg tevreden met het product:  "Het is een soort mix van Keltische verhalen, sixtie-invloeden en akoestische blues…Ik heb het scheppingsproces zo veel mogelijk zijn gang laten gaan en het is niet mooier gemaakt dan het is. Een volgende plaat kan maar zo anders klinken. Ik stap in een volgend ontwikkelingsproces en weet niet precies waar ik uitkom. Het kan voller worden qua arrangementen, maar misschien ook nog meer de eenvoud van de singer-songwriter uitademen,” zegt Blueka. “Voorlopig geniet ik eerst van deze plaat en hoop dat vele anderen dat met mij zullen doen”.

(dank aan Ewoud ten Kleij)

Radio 2/ Harry Muskee

Spancil Hill was Avro's Sandwich favoriet en Harry Muskee draaide o.a. het bluesy Wildebeast in zijn programma.

(Dank aan Jacques Klöters en Harry Muskee)

Acoustic Avenue in Engeland

Eerder al was Acoustic Avenue featured album op de Britse radio. Vier nummers van Acoustic Avenue werden gedraaid op Millsideradio. In het twee uur durend Roots, Rock & Reggae programma van Roy Wetten werden in het eerste uur 'Painting Machine' en 'Leaves' gedraaid. In het tweede uur 'Sailor' en 'Fisherman's house'. 'A brilliant album, excellent songwriting' aldus Roy W. Mooi om te horen van een Engelse DJ. Regelmatig draait Roy een nummer van Acoustic Avenue in zijn programma. Dinsdag 8 juni 2011 werden "Leaves" en "Neon Buzzin' "gedraaid door Roy.

(dank aan Roy Wetten)

Don't cry fo me Argentina

Na een aanvraag via Myspace uit Argentinië werd Acoustic Avenue opgestuurd en draaide DJ Gustavo Rozenberg enkele nummers van Acoustic Avenue in zijn programma Buenos Aires Blues Radio.

(Dank aan Gustavo Rozenberg)