Beeldschone voorbereiding radio leidt tot nieuwe single 2022

Aanvankelijk opgenomen als voorbereiding op een bezoek aan Radio2 bij Giel Beelen. Frank vond deze versie toen nog niet sterk genoeg. Speelde daar “Holy Mama” waarvoor uitgenodigd en het illustere “Maybe Tomorrow”.  Gelukkig bleef deze pre-opname van My Bird bewaard. Masteraar Pier Durk Hogeterp (Wisseloord , Hilversum) voegde een mooie steady flow toe. Een wonderschone bewerking van My Bird zag ineens het licht. Een vliegende start van een muzikaal 2022.

Gonna Leave in KRO/NCRV's VOLGSPOT

Gonna Leave is de titel van Frank Blueka zijn nieuwste single. Frank Blueka’s muziek is in het algemeen te typeren als soulvol, met invloeden uit moderne rock, blues, folk en Ierse invloeden.

Met zijn voorlaatste single Holy Mama kreeg hij veel airplay en hij speelde onder andere live bij Radio2. Gonna Leave is een overtuigend gezongen spannende bluesy song, met een fraaie opbouw en mooie percussie.

Inspiratie voor zijn teksten zijn teksten vindt Frank in mystieke verhalen, dromen en dagelijkse beslommeringen. In zijn songs wordt hij beïnvloed door Ben Howard, Bon Iver, Luka Bloom, Stereophonics, Portishead.

Frank is donderdag 2 december te gast op Radio 5 in het programma VOLGSPOT van de KRO/ NCRV. Zijn nieuwe single wordt gedraaid en Frank is present voor een telefonisch interview.   

De taxi komt piepend tot stilstand. Ik stap op de gras begroeide grond. Nauwelijks is mijn lichaam los van de auto als de bestuurder het gaspedaal vol intrapt. Mij alleen achterlatend, gestrand... Ze hadden me verwacht, maar het maakt me niet minder nerveus. Ik ga door de donkere tunnel. Het zwakke licht aan het einde komt dichterbij. Ik hoop dat er iemand is in dit mysterieuze gebouw. Ze noemen het “The Bunker of Newtime”... Langzaam wenkt me het geluid van ritmische beats... een stem met lichte echo raakt de muren.... dan opent een enorme beveiliger de deur en fluistert in mijn oor:  "Voel je welkom mijn vriend.......Frank Blueka speelt zijn nieuwe single “Gonna Leave”… en als je geluk hebt speelt hij unplugged achter de piano…."

GONNA LEAVE  is op alle digitale kanalen vanaf november 2021 te streamen. Op YouTube vinden jullie de GONNA LEAVE road driving videoclip.  GONNA LEAVE is een prachtige songwriters zwenking naar de trip-hop sferen. We horen invloeden van Portishead, Ben Howard, het Belgische Hooverphonic en dan toch die verrassende eigentijdse draai van Frank Blueka.

RADIO DJ’s and bloggers check  www.frankblueka.com for a single-download high quality WAV.  Deze is er zo af te plukken voor radio-gebruik.

FRANK BLUEKA & BMP- music

Author/ performer: Frank Blueka - Producing/ mixing : Raymond van der Vechte  - Mastering: Darius van Helfteren - Amsterdam Mastering   (o.a. Blaudzun, Caro Emerald, Epica) - Promotional Tekst: Natascha Dekker - Cover art photo : M. P. I. van Oort

Gonna Leave - illustere single eind 2021

Frank heeft deze zomer en begin najaar niet stil gezeten. Nieuwe recordings en Frank had een mooi project lopende met kleine groepen publiek. Zo kon hij live- blijven optreden..... Het ging om semi-akoestische live-performance in een setting voor bewoners van asielzoekerscentra (AZC's).. Begeleid door piano of door zang liet Songwriter Frank Blueka zelf geschreven songs horen en enkele bekende wereld covers tussendoor.  Een uitgelezen kans voor AZC bewoners om even te ontspannen en te genieten van live- optreden. En voor Frank een ultieme gelegenheid om nieuwe nummers uit te proberen met een oprecht en dankbaar publiek wat heel klankgericht is.  Frank Blueka gaf aan het eind van zijn optreden de kans aan een talentvolle AZC bewoner om een semi-akoestische performance te geven. Hij was verrast door het talent en het pure wat naar voren kwam in deze gastoptredens. Twee songs kwamen uit deze AZC - Zomertournee duidelijk naar boven drijven. Het door Triphop en een band als Portishead beïnvloede "GONNA LEAVE" en de singer-songwriter gevoelige pianoversie van "MY BIRD".....(wordt vervolgd) 

FRANK BLUEKA te gast bij GIEL BEELEN

HOLY MAMA over 100.000 views on YouTube