Dubbel single verwacht !!

Frank heeft deze zomer en begin najaar niet stil gezeten. Nieuwe recordings en Frank had een mooi project lopende met kleine groepen publiek. Zo kon hij live- blijven optreden..... Het ging om semi-akoestische live-performance in een setting voor bewoners van asielzoekerscentra (AZC's).. Begeleid door piano of door zang liet Songwriter Frank Blueka zelf geschreven songs horen en enkele bekende wereld covers tussendoor.  Een uitgelezen kans voor AZC bewoners om even te ontspannen en te genieten van live- optreden. En voor Frank een ultieme gelegenheid om nieuwe nummers uit te proberen met een oprecht en dankbaar publiek wat heel klankgericht is.  Frank Blueka gaf aan het eind van zijn optreden de kans aan een talentvolle AZC bewoner om een semi-akoestische performance te geven. Hij was verrast door het talent en het pure wat naar voren kwam in deze gastoptredens. Twee songs kwamen uit deze AZC - Zomertournee duidelijk naar boven drijven. Het door Triphop en een band als Portishead beïnvloede "GONNA LEAVE" en de singer-songwriter gevoelige pianoversie van "MY BIRD".....(wordt vervolgd) 

FRANK BLUEKA te gast bij GIEL BEELEN

HOLY MAMA almost 100.000 views on YouTube

HOLY MAMA is rollin'

 

Dat Frank Blueka een creatieve akoestische stijl aan zijn kont heeft hangen weten de liefhebbers al langer. Nu hij deze stijl toepast in het maken van bredere popmuziek groeit de belangstelling voor Frank zijn songs uit alle lagen, leeftijden en gebieden. Hij lijkt iets universeel te raken. De essentie van zijn liedjes wordt breder en breder. Sinds de samenwerking met producer Raymond van der Vechte is er een interessante verdieping. De twee muzikale kompanen combineren Frank Blueka zijn akoestische sound met beats en een sferische flow. Zo ontstaat er een haast filmische verbreding. Enige voorwaarde van Frank is dat hij alle liedjes met één instrument als begeleiding live kan zingen. Dat leidt er toe dat er prachtige “unplugged” versies ontstaan van de radio gearrangeerde songs.

HOLY MAMA is een persoonlijke song over niet kunnen slapen, maar de track heeft een bredere betekenis gekregen. Laten we de natuur nog wel genoeg slapen? Is er niet een fundamentele verandering nodig? Een zoektocht naar ons hart, ons innerlijke gevoel, het kloppende hart van de natuur om ons heen… Een artistieke videoclip met Zuid-Amerikaanse natuurbeelden geeft vleugels aan HOLY MAMA.

De single is vanaf 14 mei op alle digitale kanalen te streamen. Vrijdagavond 14 mei is met een heuse “UNLOCK”de première van de HOLY MAMA op YouTube. RADIO DJ’s and bloggers check  www.frankblueka.com for a free single-dowload in WAV. Deze kun je er zo af plukken om op de radio te draaien.

FRANK BLUEKA & BMP- music

Author/ performer                         : Frank Blueka

Producing/ mixing/ arranging       : Raymond van der Vechte

Mastering                                       : Pier-Durk Hogeterp (Wisseloord Studios, Hilversum)

Mastering co-work                         : Darius van Helfteren (Amsterdam Mastering)

Plugging                                          : Marius de Boer

Promotional Tekst                          : Natascha Dekker

Upcoming Single "Holy Mama" honors nature

Cover Lady Gaga 1st Single 2021


Always Remember Us This Way (Arizona Sky)

Goede muziek geeft de werkelijkheid een leefbaar karakter. Is dat ook niet d e essentie van muziek en kunst? Nuchter laat Frank Blueka weten dat zulke dingen ook het resultaat zijn van hard werken in de goede richting. Ook tijdens periodes dat het tegenzit. Sterker nog, dan is extra gas geven vaak het beste wat je kunt doen. "Maar het is natuurlijk erg fijn", zegt Frank. "Als mensen op steeds grotere schaal waarderen wat ik maak als Songwriter".

Singer/songwriter Frank Blueka werkte voor de Lady Gaga single weer samen met arrangeur- producer Raymond van der Vechte. De twee heren waren eerder al een samenwerking aan gegaan. De twee combineren Frank Blueka zijn akoestische sound met beats en een sferische flow. Zo ontstaat er een haast filmische verbreding van de akoestische sound waar Frank Blueka bekend om staat. Bij deze Lady Gaga cover gooiden de twee het echter over een andere boeg. Het arrangement van de uitvoering van Lady Gaga werd nagenoeg identiek aan het origineel gearrangeerd. Echter de lage stem en het timbre van Frank Blueka geven een verrassende diepte aan de song. Vinden we in het origineel van Gaga vooral de vrouwelijke invalshoek van de song. Frank Blueka spiegelt artistiek het perspectief naar zijn eigen ervaringspunt. Dat maakt het persoonlijk en integer.  

Frank Blueka heeft als songschrijver al aardig wat songs op zijn naam staan. Zo’n veertig songs staan Buma-Stemra geregistreerd en zijn op de internationale platforms te vinden. Het echte hit werk lijkt met deze bewerking van Lady Gaga zomaar binnen bereik te komen liggen. Het draait prettig op de radio en het timbre van Frank geeft een mooie eigen draai. Daar wordt een luisteraar nieuwsgierig van. Hee, dit ken ik. Wie is dit? Nou een excentrieke Hollandse jongen ditkeer, die zijn creativiteit op het singer/songwriters pallet weer eens een donders verrassende impuls heeft gegeven.

Een prachtige single als opwarmer voor dit hopelijk goede jaar 2021. “I Always Remember Us This Ways”. De liefde wordt bezongen. Een liefde waarop de popmuziek natuurlijk voor een belangrijk deel draait. Ook in de YouTube clip staat de liefde centraal. Een mooie old school tekenfilm, creatief in een moderne jas gestoken in kleur en tempo variaties. Dank zijn de heren verschuldigd aan de originele tekenaar, de Parijzenaar en Fransman Jean- Claude Denis. Een eerdere recent clip van Frank Blueka passeerden onlangs de 52.000 hits. De heren zijn benieuwd wat deze video-clip gaat doen en natuurlijk hoe ver het liedje zelf gaat reiken.

“I Always Remember Us This Way” is 21 februari 2021 om exact 21:00u in première gegaan
op YouTube met de genoemde video-clip en een week later op Spotify in de Release radar. Begin maart begint de promotie en plugging Nederl;and. Daarmee is de lancering een feit en is de single te beluisteren op alle digitale platforms en via de website www.frankblueka.com. 

Frank Blueka is te volgens op Instagram, Facebook, YouTube & Spotify

Foto: M.P.I. van Oort & A. Foltin