2024-4 Leaves & Just Beathe

2024-2 "Beside You/ Little GIRL" - First "DOUBLE single" 2024

 

 

Een wonderschone exploratie naar de vele verschijningsvormen van de liefde.

LOVE! is een muzikale, ontroerende en sfeervolle muziekvoorstelling van rockpoëet-songwriter Frank Blueka. Een fraaie uitwisseling over de liefde. Is de liefde niet het thema van bijna elk popliedje? In een nieuwe show brengt Frank de liefde tot leven in veel verschijnende vormen, ook de grillige. Frank vlecht eigen songs van zijn gloednieuwe album 'Paris Midnight' door lovesongs van Queen, Pearl Jam en Lady Gaga, om maar een paar te noemen. Met gepassioneerde muzikaliteit. Achter de piano met zang, dan weer zichzelf begeleidend met gitaar. Verrassend, spannend en altijd die warme stem, die het publiek raakt en nieuwsgierig maakt …

(c) M.P.I. van Oort & Antoinette van Bussel 

ALBUM Release 25 augustus

 

Album release 25 augustus 2023

De plaat is een elf nummers tellend onderzoek naar liefde in haar vele vormen. Van het met blues doordrenkte 'Holy Mama'. Tot duistere popmeditaties als 'Gonna Leave'. We leren Frank Blueka kennen als een bluesy songschrijver en we beluisteren een haast poëtisch album met een mix van moderne muzikale invloeden en wortels in de traditie.

De New Yorkse free-lance journalist Bob Smith, waarvan bovenstaande woorden vooral afkomstig zijn, gaat kort terug naar Frank Blueka zijn debuutplaat Acoustic Avenue. Hij schrijft: in zijn blog: “Frank Blueka is een veelzijdige onafhankelijke artiest die in 2007 zijn professionele solo-opnamedebuut maakte met het album Acoustic Avenue. Die plaat introduceerde een veelzijdige zanger, songwriter en multi-instrumentalist with a soulvolle genre-fluid vibe…. Zijn geluid is een organische en (meestal) akoestische mix van bluesriffs, pop hooks en jazzvirtuositeit”. 

In de sfeervolle nieuwe plaat Paris Midnight krijgt de piano dit keer een mooie centrale plaats. Smith schrijft: “Met een hartverscheurende bluesy toon in 'Maybe Tomorrow' en een vurige piano ballad als 'Always Remember Us This Way' herinnert Frank Blueka aan de grote pop/rock singer-songwriters uit de jaren '70 en '80. Hij linkt aan een zwoele Peter Gabriel-achtige soul in ‘My Bird’, en biedt een mooie en melancholische kijk op de klassieker ‘Your Song’ van Sir Elton John. Of het nu gaat om grillige deltablues (“Rollin' Like a Stone”) of introspectieve alt-pop (‘Seven Years’). Frank vormt een diepe emotionele band met de muziek en met de luisteraar. 

Het album van Frank Blueka is gemaakt in samenwerking met producer Raymond van der Vechte. Op Spotify zien we dat het album de 200.000 streams aantikt. In theater de Meenthe in Steenwijk speelt Frank Blueka op 8 december, met vleugel, stage piano, zijn akoestische gitaren en prachtige beelden op de achtergrond. Dat maakt nieuwsgierig!

Frank Blueka & BMP-music bedanken:

  • Mixer-producer Raymond van der Vechte. 
  • Piano-coach Jeroen Sweers (toetsenist Bökkers). 
  • Masteraar-mixer Pier-Durk Hogeterp (o.a. Stef Bos, Kensington, Direct) 
  • Masteraar Darius van Helfteren (o.a. Floor Jansen, Blaudzun). 
  • Natascha Dekker, muse, luisterend oor en Queen encyclopedie. 
  • Abbey Road engineer Frank Arkwright (o.a. New Order, Pink Floyd, Snow Patrol).

Frank Blueka in theatershow “ LOVE ! ”

REGIO- Een wonderschone exploratie naar de vele verschijningsvormen van de liefde. Dat is wat Rock poëet en songwriter Frank Blueka brengt in de Theaters

Frank Blueka krijgt bekendheid met een opvallende eigen stijl. Giel Beelen was het die Frank al eens uitnodigde voor een verrassend liveoptreden op Radio2. De nieuwe show “LOVE!” is een muzikale, ontroerende en sfeervolle theatervoorstelling. Een fraaie uitwisseling over de liefde. Is de liefde niet het thema van bijna elk popliedje? Frank brengt de liefde tot leven in veel verschijnende vormen. Ook de grillige. Veel dynamiek en interactie. Gloednieuwe eigen songs afgewisseld met songs van collega’s en inspirators.

 

Foto: Franck Ligtenberg.

2023 MY BIRD in de SNOB 2000 op plek 820