There it is!!! HOLY MAMA

1 DAY LEFT for HOLY MAMA

 

Dat Frank Blueka een creatieve akoestische stijl aan zijn kont heeft hangen weten de liefhebbers al langer. Nu hij deze stijl toepast in het maken van bredere popmuziek groeit de belangstelling voor Frank zijn songs uit alle lagen, leeftijden en gebieden. Hij lijkt iets universeel te raken. De essentie van zijn liedjes wordt breder en breder. Sinds de samenwerking met producer Raymond van der Vechte is er een interessante verdieping. De twee muzikale kompanen combineren Frank Blueka zijn akoestische sound met beats en een sferische flow. Zo ontstaat er een haast filmische verbreding. Enige voorwaarde van Frank is dat hij alle liedjes met één instrument als begeleiding live kan zingen. Dat leidt er toe dat er prachtige “unplugged” versies ontstaan van de radio gearrangeerde songs.

HOLY MAMA is een persoonlijke song over niet kunnen slapen, maar de track heeft een bredere betekenis gekregen. Laten we de natuur nog wel genoeg slapen? Is er niet een fundamentele verandering nodig? Een zoektocht naar ons hart, ons innerlijke gevoel, het kloppende hart van de natuur om ons heen… Een artistieke videoclip met Zuid-Amerikaanse natuurbeelden geeft vleugels aan HOLY MAMA.

De single is vanaf 14 mei op alle digitale kanalen te streamen. Vrijdagavond 14 mei is met een heuse “UNLOCK”de première van de HOLY MAMA op YouTube. RADIO DJ’s and bloggers check  www.frankblueka.com for a free single-dowload in WAV. Deze kun je er zo af plukken om op de radio te draaien.

FRANK BLUEKA & BMP- music

Author/ performer                         : Frank Blueka

Producing/ mixing/ arranging       : Raymond van der Vechte

Mastering                                       : Pier-Durk Hogeterp (Wisseloord Studios, Hilversum)

Mastering co-work                         : Darius van Helfteren (Amsterdam Mastering)

Plugging                                          : Marius de Boer

Promotional Tekst                          : Natascha Dekker

Upcoming Single "Holy Mama" honors nature

Cover Lady Gaga 1st Single 2021


Always Remember Us This Way (Arizona Sky)

Goede muziek geeft de werkelijkheid een leefbaar karakter. Is dat ook niet d e essentie van muziek en kunst? Nuchter laat Frank Blueka weten dat zulke dingen ook het resultaat zijn van hard werken in de goede richting. Ook tijdens periodes dat het tegenzit. Sterker nog, dan is extra gas geven vaak het beste wat je kunt doen. "Maar het is natuurlijk erg fijn", zegt Frank. "Als mensen op steeds grotere schaal waarderen wat ik maak als Songwriter".

Singer/songwriter Frank Blueka werkte voor de Lady Gaga single weer samen met arrangeur- producer Raymond van der Vechte. De twee heren waren eerder al een samenwerking aan gegaan. De twee combineren Frank Blueka zijn akoestische sound met beats en een sferische flow. Zo ontstaat er een haast filmische verbreding van de akoestische sound waar Frank Blueka bekend om staat. Bij deze Lady Gaga cover gooiden de twee het echter over een andere boeg. Het arrangement van de uitvoering van Lady Gaga werd nagenoeg identiek aan het origineel gearrangeerd. Echter de lage stem en het timbre van Frank Blueka geven een verrassende diepte aan de song. Vinden we in het origineel van Gaga vooral de vrouwelijke invalshoek van de song. Frank Blueka spiegelt artistiek het perspectief naar zijn eigen ervaringspunt. Dat maakt het persoonlijk en integer.  

Frank Blueka heeft als songschrijver al aardig wat songs op zijn naam staan. Zo’n veertig songs staan Buma-Stemra geregistreerd en zijn op de internationale platforms te vinden. Het echte hit werk lijkt met deze bewerking van Lady Gaga zomaar binnen bereik te komen liggen. Het draait prettig op de radio en het timbre van Frank geeft een mooie eigen draai. Daar wordt een luisteraar nieuwsgierig van. Hee, dit ken ik. Wie is dit? Nou een excentrieke Hollandse jongen ditkeer, die zijn creativiteit op het singer/songwriters pallet weer eens een donders verrassende impuls heeft gegeven.

Een prachtige single als opwarmer voor dit hopelijk goede jaar 2021. “I Always Remember Us This Ways”. De liefde wordt bezongen. Een liefde waarop de popmuziek natuurlijk voor een belangrijk deel draait. Ook in de YouTube clip staat de liefde centraal. Een mooie old school tekenfilm, creatief in een moderne jas gestoken in kleur en tempo variaties. Dank zijn de heren verschuldigd aan de originele tekenaar, de Parijzenaar en Fransman Jean- Claude Denis. Een eerdere recent clip van Frank Blueka passeerden onlangs de 52.000 hits. De heren zijn benieuwd wat deze video-clip gaat doen en natuurlijk hoe ver het liedje zelf gaat reiken.

“I Always Remember Us This Way” is 21 februari 2021 om exact 21:00u in première gegaan
op YouTube met de genoemde video-clip en een week later op Spotify in de Release radar. Begin maart begint de promotie en plugging Nederl;and. Daarmee is de lancering een feit en is de single te beluisteren op alle digitale platforms en via de website www.frankblueka.com. 

Frank Blueka is te volgens op Instagram, Facebook, YouTube & Spotify

Foto: M.P.I. van Oort & A. Foltin

2021 "My Bird" keeps flowing

Songwriter Frank Blueka heeft samen met producer Raymond van der Vechte eind 2020 een opvallende single opgenomen: ‘My Bird’. De single is uitgebracht op alle digitale kanalen. Ook kwam de single met videoclip op YouTube. Inmiddels is de single door de 50.000 views geschoten.

Met de nieuwe single ‘My Bird’ zet Frank Blueka de lijn door van een akoestisch geluid, gecombineerd met beats en een soundtrack-achtige sfeer. Die zette hij eerder in 2020 in met de single 'Seven Years' (25.000 views). Ook opgenomen met Van der Vechte.  Blueka zag zich net als veel collega’s door het coronavirus ineens geconfronteerd met een vrijwel lege agenda. Van de negentig geplande optredens konden er in 2020 amper vijftien doorgang vinden. Een fikse aderlating natuurlijk, maar het bood ook mogelijkheden om de studio in te duiken. Frank Blueka ging aan de slag in zijn eigen ‘White Room Studio’ in Deventer en breidde zijn samenwerking met Raymond van der Vechte uit. Sinds een paar jaar werken de twee samen en er lag dan ook veel nieuw materiaal. De twee combineren een akoestische sound met beats en een sfeervolle flow. Het resultaat: een haast filmische verbreding van Blueka’s akoestische geluid. 'Seven Years' was daarvan het eerste voorbeeld; 'My Bird' het tweede. Opnieuw een mooie combinatie van akoestische invloeden met moderne beats en sferische geluiden. Een pulserend, donders mooi geheel.

De nieuwe single ‘My Bird’ heeft naast een bijzondere videoclip ook een B-kant: een akoestische versie van ‘Maybe Tomorrow’ van the Stereophonics. Muziekliefhebbers kunnen de songs beluisteren op Spotify, Apple Music en alle andere digitale kanalen. Op YouTube zijn de artistieke videoclips te bekijken.

Zie ook: www.frankblueka.com

 

Author/ performer                               : Frank Blueka

Platenlabel                                             : BMP-music

Co Producing-mixing                           : Raymond van der Vechte

Mastering                                               : Darius van Helfteren (Amsterdam Mastering)

Plugging                                                  : Marius de Boer

Single Launch Nov 2020                       :  Youtube, Facebook, Radio-plugging, Bloggers,

                                                                 :  Spotify, Apple Music, Deezer, Instagram. Etc……….

RADIO DJ’s and bloggers check          : www.frankblueka.com for WAV Single-Downloads


Contact de website www.frankblueka.com, mail naar info@frankblueka.com of bel: 06-20066462

dec 2020 Theater De Spiegel