Upcoming Single HOLY MAMA honors nature

Cover Lady Gaga 1st Single 2021


Always Remember Us This Way (Arizona Sky)

Goede muziek geeft de werkelijkheid een leefbaar karakter. Is dat ook niet d e essentie van muziek en kunst? Nuchter laat Frank Blueka weten dat zulke dingen ook het resultaat zijn van hard werken in de goede richting. Ook tijdens periodes dat het tegenzit. Sterker nog, dan is extra gas geven vaak het beste wat je kunt doen. "Maar het is natuurlijk erg fijn", zegt Frank. "Als mensen op steeds grotere schaal waarderen wat ik maak als Songwriter".

Singer/songwriter Frank Blueka werkte voor de Lady Gaga single weer samen met arrangeur- producer Raymond van der Vechte. De twee heren waren eerder al een samenwerking aan gegaan. De twee combineren Frank Blueka zijn akoestische sound met beats en een sferische flow. Zo ontstaat er een haast filmische verbreding van de akoestische sound waar Frank Blueka bekend om staat. Bij deze Lady Gaga cover gooiden de twee het echter over een andere boeg. Het arrangement van de uitvoering van Lady Gaga werd nagenoeg identiek aan het origineel gearrangeerd. Echter de lage stem en het timbre van Frank Blueka geven een verrassende diepte aan de song. Vinden we in het origineel van Gaga vooral de vrouwelijke invalshoek van de song. Frank Blueka spiegelt artistiek het perspectief naar zijn eigen ervaringspunt. Dat maakt het persoonlijk en integer.  

Frank Blueka heeft als songschrijver al aardig wat songs op zijn naam staan. Zo’n veertig songs staan Buma-Stemra geregistreerd en zijn op de internationale platforms te vinden. Het echte hit werk lijkt met deze bewerking van Lady Gaga zomaar binnen bereik te komen liggen. Het draait prettig op de radio en het timbre van Frank geeft een mooie eigen draai. Daar wordt een luisteraar nieuwsgierig van. Hee, dit ken ik. Wie is dit? Nou een excentrieke Hollandse jongen ditkeer, die zijn creativiteit op het singer/songwriters pallet weer eens een donders verrassende impuls heeft gegeven.

Een prachtige single als opwarmer voor dit hopelijk goede jaar 2021. “I Always Remember Us This Ways”. De liefde wordt bezongen. Een liefde waarop de popmuziek natuurlijk voor een belangrijk deel draait. Ook in de YouTube clip staat de liefde centraal. Een mooie old school tekenfilm, creatief in een moderne jas gestoken in kleur en tempo variaties. Dank zijn de heren verschuldigd aan de originele tekenaar, de Parijzenaar en Fransman Jean- Claude Denis. Een eerdere recent clip van Frank Blueka passeerden onlangs de 52.000 hits. De heren zijn benieuwd wat deze video-clip gaat doen en natuurlijk hoe ver het liedje zelf gaat reiken.

“I Always Remember Us This Way” is 21 februari 2021 om exact 21:00u in première gegaan
op YouTube met de genoemde video-clip en een week later op Spotify in de Release radar. Begin maart begint de promotie en plugging Nederl;and. Daarmee is de lancering een feit en is de single te beluisteren op alle digitale platforms en via de website www.frankblueka.com. 

Frank Blueka is te volgens op Instagram, Facebook, YouTube & Spotify

Foto: M.P.I. van Oort & A. Foltin

2021 "My Bird" keeps flowing

Songwriter Frank Blueka heeft samen met producer Raymond van der Vechte eind 2020 een opvallende single opgenomen: ‘My Bird’. De single is uitgebracht op alle digitale kanalen. Ook kwam de single met videoclip op YouTube. Inmiddels is de single door de 50.000 views geschoten.

Met de nieuwe single ‘My Bird’ zet Frank Blueka de lijn door van een akoestisch geluid, gecombineerd met beats en een soundtrack-achtige sfeer. Die zette hij eerder in 2020 in met de single 'Seven Years' (25.000 views). Ook opgenomen met Van der Vechte.  Blueka zag zich net als veel collega’s door het coronavirus ineens geconfronteerd met een vrijwel lege agenda. Van de negentig geplande optredens konden er in 2020 amper vijftien doorgang vinden. Een fikse aderlating natuurlijk, maar het bood ook mogelijkheden om de studio in te duiken. Frank Blueka ging aan de slag in zijn eigen ‘White Room Studio’ in Deventer en breidde zijn samenwerking met Raymond van der Vechte uit. Sinds een paar jaar werken de twee samen en er lag dan ook veel nieuw materiaal. De twee combineren een akoestische sound met beats en een sfeervolle flow. Het resultaat: een haast filmische verbreding van Blueka’s akoestische geluid. 'Seven Years' was daarvan het eerste voorbeeld; 'My Bird' het tweede. Opnieuw een mooie combinatie van akoestische invloeden met moderne beats en sferische geluiden. Een pulserend, donders mooi geheel.

De nieuwe single ‘My Bird’ heeft naast een bijzondere videoclip ook een B-kant: een akoestische versie van ‘Maybe Tomorrow’ van the Stereophonics. Muziekliefhebbers kunnen de songs beluisteren op Spotify, Apple Music en alle andere digitale kanalen. Op YouTube zijn de artistieke videoclips te bekijken.

Zie ook: www.frankblueka.com

 

Author/ performer                               : Frank Blueka

Platenlabel                                             : BMP-music

Co Producing-mixing                           : Raymond van der Vechte

Mastering                                               : Darius van Helfteren (Amsterdam Mastering)

Plugging                                                  : Marius de Boer

Single Launch Nov 2020                       :  Youtube, Facebook, Radio-plugging, Bloggers,

                                                                 :  Spotify, Apple Music, Deezer, Instagram. Etc……….

RADIO DJ’s and bloggers check          : www.frankblueka.com for WAV Single-Downloads


Contact de website www.frankblueka.com, mail naar info@frankblueka.com of bel: 06-20066462

dec 2020 Theater De Spiegel

Theater De Spiegel vroeg Frank om in speciale Corona- setting een voorstelling in de grote zaal te draaien. Dat werden er twee! Nog vlak voor de lock-down 2 x een uitverkochte setting op Donderdag 10 decmeber 2020. Hier is de beschrijving: 

Rock poëet en multimuzikant Frank Blueka speelt de theatervoorstelling “The Nightclub”. Prachtige songs en een fraaie stem in een nachtclubsfeer waarbij beroemde muzikanten langskomen voor die éne mysterieuze afspraak... Het is een geheime ontmoetingsplaats waar bekende muzikanten tegen forse betaling een wereldhit kunnen kopen… Frank Blueka spoelt er de glazen, verzorgt de muziek en deelt zijn bizarre ervaringen met het publiek. Gloedvolle songs van Frank zelf en bewerkingen van muziek van o.a.Tom Waits, Stereophonics, Prince en Lady Gaga. Als bezoeker wordt je meegenomen in het verhaal, de fluistering, het geheim en de muziek...

Dank aan theater de Spiegel en het Herman Brood museum Zwolle.

Single aug - SEVEN YEARS op YouTube

Een goed in het oor liggende song met een stuwende onderlaag

Als je Frank Blueka vraagt waar zijn nieuwe single over gaat dan zegt hij: “SEVEN YEARS gaat over de afgelopen bizarre tijd, onmiskenbaar. Ik schrijf eigenlijk nooit in opdracht of aan de hand van een precies omlijnd onderwerp, maar de finish van “SEVEN YEARS” heb ik gemaakt met het Corona gevoel in mijn lijf. Een gevoel van gevangen zitten in een situatie waarin nauwelijks sturing is te geven. Ergens uit willen breken, maar dat niet kunnen…”

Het is de Nederlandse producer-arrangeur Raymond van der Vechte die de akoestische sound van Frank Blueka een extra impuls heeft gegeven. Geïnspireerd door producties als van de band Haevn, Suzan & Freek en songfestival winnaar Duncan Laurence. De eigenzinnigheid en het internationaal klinkende vakmanschap van songwriter Frank Blueka valt op. Dat is ook niet zo gek, want op Spotify wordt Frank Blueka zijn akoestische stijl gelinkt aan erkende songwriters als Willy DeVille, Luka Bloom, Jimmie LaFave en Tom Waits.

In Franks eigen woorden: “Ik sla graag een brug tussen old-school vakbroeders en moderne collega’s… Dat stimuleert me om mijn akoestische stijl uit te bouwen naar een bredere sound. We zijn met beats, drums en atmosferische geluiden bezig geweest om de akoestische sound wat extra stuwing te geven. We kregen daar schik in en dat heeft nu geresulteerd in een eerste nieuwe single  SEVEN YEARS.

 

FRANK BLUEKA & BMP- music

Author/ performer                            : Frank Blueka 

Producing/ mixing/ arranging         : Raymond van der Vechte

Mastering                                             : Pier-Durk Hogeterp (Wisseloord Studios, Hilversum)

Mastering co-work                             : Darius van Helfteren (Amsterdam Mastering)

Promotional Tekst                             : Natascha Dekker

 

Single Launch Aug 22st 2020               :  Youtube, Facebook, Radio-plugging, Bloggers, Magazines

Single Launch Sept 2st 2020                : Spotify, Apple Music, Deezer, Instagram

RADIO DJ’s and bloggers check       : www.frankblueka.com for a free single-download high quality.

Eerste optreden weer! Bluespodium Ripperda