De taxi komt piepend tot stilstand. Ik stap op de gras begroeide grond. Nauwelijks is mijn lichaam los van de auto als de bestuurder het gaspedaal vol intrapt. Mij alleen achterlatend, gestrand... Ze hadden me verwacht, maar het maakt me niet minder nerveus. Ik ga door de donkere tunnel. Het zwakke licht aan het einde komt dichterbij. Ik hoop dat er iemand is in dit mysterieuze gebouw. Ze noemen het “The Bunker of Newtime”... Langzaam wenkt me het geluid van ritmische beats... een stem met lichte echo raakt de muren.... dan opent een enorme beveiliger de deur en fluistert in mijn oor:  "Voel je welkom mijn vriend.......Frank Blueka speelt zijn nieuwe single “Gonna Leave”… en als je geluk hebt speelt hij unplugged achter de piano…."

GONNA LEAVE & MY BIRD (unplugged B-side) zijn op alle digitale kanalen vanaf november 2021 te streamen. Op YouTube vinden jullie de GONNA LEAVE road driving videoclip.  GONNA LEAVE is een prachtige songwriters zwenking naar de trip-hop sferen. We horen invloeden van Portishead, Ben Howard, het Belgische Hooverphonic en dan toch die verrassende eigentijdse draai van Frank Blueka.

RADIO DJ’s and bloggers check  www.frankblueka.com for a single-download high quality WAV.  Deze is er zo af te plukken voor radio-gebruik.

FRANK BLUEKA & BMP- music

Author/ performer: Frank Blueka - Producing/ mixing : Raymond van der Vechte  - Mastering: Darius van Helfteren - Amsterdam Mastering   (o.a. Blaudzun, Caro Emerald, Epica) - Promotional Tekst: Natascha Dekker - Cover art photo : M. P. I. van Oort

Dubbel single verwacht !!

Frank heeft deze zomer en begin najaar niet stil gezeten. Nieuwe recordings en Frank had een mooi project lopende met kleine groepen publiek. Zo kon hij live- blijven optreden..... Het ging om semi-akoestische live-performance in een setting voor bewoners van asielzoekerscentra (AZC's).. Begeleid door piano of door zang liet Songwriter Frank Blueka zelf geschreven songs horen en enkele bekende wereld covers tussendoor.  Een uitgelezen kans voor AZC bewoners om even te ontspannen en te genieten van live- optreden. En voor Frank een ultieme gelegenheid om nieuwe nummers uit te proberen met een oprecht en dankbaar publiek wat heel klankgericht is.  Frank Blueka gaf aan het eind van zijn optreden de kans aan een talentvolle AZC bewoner om een semi-akoestische performance te geven. Hij was verrast door het talent en het pure wat naar voren kwam in deze gastoptredens. Twee songs kwamen uit deze AZC - Zomertournee duidelijk naar boven drijven. Het door Triphop en een band als Portishead beïnvloede "GONNA LEAVE" en de singer-songwriter gevoelige pianoversie van "MY BIRD".....(wordt vervolgd) 

FRANK BLUEKA te gast bij GIEL BEELEN

HOLY MAMA over 100.000 views on YouTube

HOLY MAMA is rollin'

 

Dat Frank Blueka een creatieve akoestische stijl aan zijn kont heeft hangen weten de liefhebbers al langer. Nu hij deze stijl toepast in het maken van bredere popmuziek groeit de belangstelling voor Frank zijn songs uit alle lagen, leeftijden en gebieden. Hij lijkt iets universeel te raken. De essentie van zijn liedjes wordt breder en breder. Sinds de samenwerking met producer Raymond van der Vechte is er een interessante verdieping. De twee muzikale kompanen combineren Frank Blueka zijn akoestische sound met beats en een sferische flow. Zo ontstaat er een haast filmische verbreding. Enige voorwaarde van Frank is dat hij alle liedjes met één instrument als begeleiding live kan zingen. Dat leidt er toe dat er prachtige “unplugged” versies ontstaan van de radio gearrangeerde songs.

HOLY MAMA is een persoonlijke song over niet kunnen slapen, maar de track heeft een bredere betekenis gekregen. Laten we de natuur nog wel genoeg slapen? Is er niet een fundamentele verandering nodig? Een zoektocht naar ons hart, ons innerlijke gevoel, het kloppende hart van de natuur om ons heen… Een artistieke videoclip met Zuid-Amerikaanse natuurbeelden geeft vleugels aan HOLY MAMA.

De single is vanaf 14 mei op alle digitale kanalen te streamen. Vrijdagavond 14 mei is met een heuse “UNLOCK”de première van de HOLY MAMA op YouTube. RADIO DJ’s and bloggers check  www.frankblueka.com for a free single-dowload in WAV. Deze kun je er zo af plukken om op de radio te draaien.

FRANK BLUEKA & BMP- music

Author/ performer                         : Frank Blueka

Producing/ mixing/ arranging       : Raymond van der Vechte

Mastering                                       : Pier-Durk Hogeterp (Wisseloord Studios, Hilversum)

Mastering co-work                         : Darius van Helfteren (Amsterdam Mastering)

Plugging                                          : Marius de Boer

Promotional Tekst                          : Natascha Dekker

Upcoming Single "Holy Mama" honors nature

Cover Lady Gaga 1st Single 2021