Nieuwe Single SEVEN YEARS op YouTube

Een goed in het oor liggende song met een stuwende onderlaag

Als je Frank Blueka vraagt waar zijn nieuwe single over gaat dan zegt hij: “SEVEN YEARS gaat over de afgelopen bizarre tijd, onmiskenbaar. Ik schrijf eigenlijk nooit in opdracht of aan de hand van een precies omlijnd onderwerp, maar de finish van “SEVEN YEARS” heb ik gemaakt met het Corona gevoel in mijn lijf. Een gevoel van gevangen zitten in een situatie waarin nauwelijks sturing is te geven. Ergens uit willen breken, maar dat niet kunnen…”

Het is de Nederlandse producer-arrangeur Raymond van der Vechte die de akoestische sound van Frank Blueka een extra impuls heeft gegeven. Geïnspireerd door producties als van de band Haevn, Suzan & Freek en songfestival winnaar Duncan Laurence. De eigenzinnigheid en het internationaal klinkende vakmanschap van songwriter Frank Blueka valt op. Dat is ook niet zo gek, want op Spotify wordt Frank Blueka zijn akoestische stijl gelinkt aan erkende songwriters als Willy DeVille, Luka Bloom, Jimmie LaFave en Tom Waits.

In Franks eigen woorden: “Ik sla graag een brug tussen old-school vakbroeders en moderne collega’s… Dat stimuleert me om mijn akoestische stijl uit te bouwen naar een bredere sound. We zijn met beats, drums en atmosferische geluiden bezig geweest om de akoestische sound wat extra stuwing te geven. We kregen daar schik in en dat heeft nu geresulteerd in een eerste nieuwe single  SEVEN YEARS.

 

FRANK BLUEKA & BMP- music

Author/ performer                            : Frank Blueka 

Producing/ mixing/ arranging         : Raymond van der Vechte

Mastering                                             : Pier-Durk Hogeterp (Wisseloord Studios, Hilversum)

Mastering co-work                             : Darius van Helfteren (Amsterdam Mastering)

Promotional Tekst                             : Natascha Dekker

 

Single Launch Aug 22st 2020               :  Youtube, Facebook, Radio-plugging, Bloggers, Magazines

Single Launch Sept 2st 2020                : Spotify, Apple Music, Deezer, Instagram

RADIO DJ’s and bloggers check       : www.frankblueka.com for a free single-download high quality.

Eerste optreden weer! Bluespodium Ripperda

2020 Juli - Eerste optreden weer op 7 juli. Bluespodium met diner en tafel op anderhalve meter. Mooie middag, fijn dat er weer gespeeld kan worden! 

Overleg met Engelse BBC...

2020 - juni   Frank is in overleg momenteel met de BBC over filmbeelden die hij heeft gebruikt voor een nieuwe video-clip.

Corona en vervolg - Extra nieuw werk!

2020 MEI - Het was zo mooi ! De Tournee "Einstein was a Rolling Stone" een heel jaar rond met een feestelijke eindes in Groningen, Maastricht, Leiden en Steenwijk, maar helaas kwam Corona ertussen. Het zei zo. Het roer is omgegooid en de poducing is nog verder doorgezet, We vertelden al dat na meerdere aanbiedingen van producers, ook uit het buitenland en een bericht van een Newyorker DJ heeft Frank voor een Nederlandse producer uit Raalte gekozen om mee te werken. Samen werken ze aan een mooie combinatie van DJ beats en singer-songwriter songs. De eerste release-single wordt nu verwacht rond zomerseizoen 2020.....De titel kunnen we vast verklappen - SEVEN YEARS -

Vervolg "Einstein was a Rolling Stone"

Nov/ Dec 2019- Frank Blueka eert de relativiteit met sterke songs die spelen met tijd en ruimte. Een verrassende, muzikale ontdekkingsreis over het doorbreken van vaste patronen in de popmuziek. Najaars-shows in Pakhuis Hoorn (2 nov). Rietveld theater (2 shows 9 november tijdens het KNAPSACK festival). Emmen tijdens het Lichtfestival 2019 in de voormalige dierentuin, het Stadstheater (3 shows 23 nov) Leeuwarden Theater de Bres (30 nov). Eindhoven Pand-P (14 dec) en Nijmegen de Lutherse kerk (21dec)..................2020 data volgen

Burning Man biedt Frank hoofdpodium