OKT 14th 2022 MAYBE TOMORROW - Newsingle!

Frank Blueka’s nieuwe single " Maybe Tomorrow" is een bewerking van de Stereophonics hit song uit 2003. Een unplugged pianoversie gecombineerd met studio-invloeden van the smooth songwriter Fink, former cowriter Amy Winehouse & John Legend....

Maybe Tomorrow  is vanaf vrijdag 14 oktober op alle digitale kanalen te streamen. Ook een videoclip met urban ballet beelden staat op YouTube. Frank Blueka zijn website is www.frankblueka.com. Verder is Frank te vinden op Instagram, Spotify, Tik Tok en Facebook.

FRANK BLUEKA & BMP- music bedanken:

Author/ performer: Frank Blueka - Producing/ mixing : Raymond van der Vechte  - Mastering: Pier-Durk Hogeterp (o.a. Kensington, Stef Bos, Golden Earring) – Natascha Dekker (listening-advice) - Jeroen Sweers (piano coaching)-  Releasete advice: Susan Smith - PRESS photo : Franck Ligtenberg – Promotion-plug: Gerard van der Pot

 

 

"Brings Me Light" sinngle juni 2022

Als we Frank spreken tijdens het interview excuseert hij zich haast voor het open karakter van zijn nieuwe single. “Ja, het is dubbel. Ik merk dat bij veel muzikanten een gevoel ontstaat van... we weer mogen weer... Tegelijkertijd merk ik ook een rem doordat de oorlog in Oekraïne een geweldige emotionele impact heeft”, aldus Frank. Gesteund voelt hij zich door de woorden van een bevriende taalpurist die op facebook Frank tweette “Ja, de tijden zijn crazy. Dus moeten we blijven zingen en spelen voor het mooiste lied dat vaak over de liefde gaat als doel van het bestaan”. 

Giel Beelen was het die Frank vorig jaar zomer al eens uitnodigde voor een verrassend live optreden op Radio2 met het nummer “Holy Mama”. “Dit waren mijn eerste stappen op weg naar een nieuw album. Een album samenwerkend met Raalter producer-mixer Raymond van der Vechte. We combineren een akoestische sound met beats en een sfeervolle flow”, aldus Frank. De twee scheppen een heel eigen en nieuw geluid in de Nederlandse muziek. Op Spotify en Youtube nemen de internationale luisteraars toe. We vragen Frank naar zijn voorbeelden. “Oef, ja, dat wisselt soms per periode. Voor nu kan ik noemen Ben Howard, David Gray, Ryan Adams, Nederlandse collega’s als Duncan Laurence en streekgenoot Snelle en ook de creativiteit en ritmische perfectie van Ed Sheeran kan ik niet overslaan".

De nieuwe single “Brings me Light” is een epische popsong over de liefde. Hoe het licht van de liefde ineens fel kan gaan branden. Het nummer is sfeervol gelayerd, mooi opgebouwd en met recht een opmerkelijke popsong. 

BRINGS ME LIGHT  is op alle digitale kanalen te streamen. Ook een videoclip met fraaie natuurbeelden staat inmiddels op YouTube. Frank Blueka zijn website is www.frankblueka.com. Verder is Frank te vinden op Instagram, Spotify, Tik Tok en Facebook.

Tekst: Susan Smith

Music engineering thanks go to: Raymond van der Vechte (Co-producing/ mixing , Raalte). Pier-Durk Hogeterp (Mastering, Wisseloord, Hilversum/ Ferwoude), Darius van Helfteren (Amsterdam Mastering), Natascha Dekker (reflection and pre-listening).

My Bird (radio edit) op grote Spotify playlist

Januari 2022. INEENS OP SPOTIFY Playlist met 667.000 volgers. Tussen moderne collega's als Lewis Capaldi, Adèle, James Blake, Duncan Laurence, Shawn Mendes, Justin Bieber, Olivia Rodrigo, Billie Eilish en Ed Sheeran... Geweldige playlist met SAD songs ;-). Check: SPOTIFY PLAYLIST

 

Voorbereiding radio 2 leidt tot vroege single 2022