"Brings Me Light" nieuwe single 2022 !

Als we Frank spreken tijdens het interview excuseert hij zich haast voor het open karakter van zijn nieuwe single. “Ja, het is dubbel. Ik merk dat bij veel muzikanten een gevoel ontstaat van... we weer mogen weer... Tegelijkertijd merk ik ook een rem doordat de oorlog in Oekraïne een geweldige emotionele impact heeft”, aldus Frank. Gesteund voelt hij zich door de woorden van een bevriende taalpurist die op facebook Frank tweette “Ja, de tijden zijn crazy. Dus moeten we blijven zingen en spelen voor het mooiste lied dat vaak over de liefde gaat als doel van het bestaan”. 

Giel Beelen was het die Frank vorig jaar zomer al eens uitnodigde voor een verrassend live optreden op Radio2 met het nummer “Holy Mama”. “Dit waren mijn eerste stappen op weg naar een nieuw album. Een album samenwerkend met Raalter producer-mixer Raymond van der Vechte. We combineren een akoestische sound met beats en een sfeervolle flow”, aldus Frank. De twee scheppen een heel eigen en nieuw geluid in de Nederlandse muziek. Op Spotify en Youtube nemen de internationale luisteraars toe. We vragen Frank naar zijn voorbeelden. “Oef, ja, dat wisselt soms per periode. Voor nu kan ik noemen Ben Howard, David Gray, Ryan Adams, Nederlandse collega’s als Duncan Laurence en streekgenoot Snelle en ook de creativiteit en ritmische perfectie van Ed Sheeran kan ik niet overslaan".

De nieuwe single “Brings me Light” is een epische popsong over de liefde. Hoe het licht van de liefde ineens fel kan gaan branden. Het nummer is sfeervol gelayerd, mooi opgebouwd en met recht een opmerkelijke popsong. 

BRINGS ME LIGHT  is op alle digitale kanalen te streamen. Ook een videoclip met fraaie natuurbeelden staat inmiddels op YouTube. Frank Blueka zijn website is www.frankblueka.com. Verder is Frank te vinden op Instagram, Spotify, Tik Tok en Facebook.

Tekst: Susan Smith

Music engineering thanks go to: Raymond van der Vechte (Co-producing/ mixing , Raalte). Pier-Durk Hogeterp (Mastering, Wisseloord, Hilversum/ Ferwoude), Darius van Helfteren (Amsterdam Mastering), Natascha Dekker (reflection and pre-listening).

My Bird (radio edit) op grote Spotify playlist

Januari 2022. INEENS OP SPOTIFY Playlist met 667.000 volgers. Tussen moderne collega's als Lewis Capaldi, Adèle, James Blake, Duncan Laurence, Shawn Mendes, Justin Bieber, Olivia Rodrigo, Billie Eilish en Ed Sheeran... Geweldige playlist met SAD songs ;-). Check: SPOTIFY PLAYLIST

 

Voorbereiding radio 2 leidt tot vroege single 2022

Januari 2022 - Aanvankelijk opgenomen als voorbereiding op een bezoek aan Radio2 bij Giel Beelen. Frank vond deze versie toen nog niet sterk genoeg. Speelde daar “Holy Mama” waarvoor uitgenodigd en het illustere “Maybe Tomorrow” van the Stereophonics.  Gelukkig bleef een pre-opname van My Bird bewaard. Masteraar Pier Durk Hogeterp (Wisseloord , Hilversum) voegde een mooie steady flow toe. Een wonderschone bewerking van My Bird zag ineens het licht. Een vliegende start van een muzikaal 2022.

Gonna Leave in KRO/NCRV's VOLGSPOT

Gonna Leave is de titel van Frank Blueka zijn nieuwste single. Frank Blueka’s muziek is in het algemeen te typeren als soulvol, met invloeden uit moderne rock, blues, folk en Ierse invloeden.

Met zijn voorlaatste single Holy Mama kreeg hij veel airplay en hij speelde onder andere live bij Radio2. Gonna Leave is een overtuigend gezongen spannende bluesy song, met een fraaie opbouw en mooie percussie.

Inspiratie voor zijn teksten zijn teksten vindt Frank in mystieke verhalen, dromen en dagelijkse beslommeringen. In zijn songs wordt hij beïnvloed door Ben Howard, Bon Iver, Luka Bloom, Stereophonics, Portishead.

Frank is donderdag 2 december te gast op Radio 5 in het programma VOLGSPOT van de KRO/ NCRV. Zijn nieuwe single wordt gedraaid en Frank is present voor een telefonisch interview.