Frank blueka toky paris clean 1
2017 frank blueka leeuwardn 11 2 foto m p i van oort
Frank blueka 2018 haastrecht foto m p i van oort 2

 

 

Stuur gerust een mail naar contact als er een foto is die jullie willen gebruiken in hoge (re) resolutie

De muziek van Frank Blueka is te typeren als soulvol, met invloeden uit moderne rock, blues, folk en Ierse invloeden. Sinds Frank zijn eigen weg ging via platenlabel BMP heeft zijn carrière een verrassende wending gekregen. Niet beroemd en toch wereldwijd songs verkopen.  Albums "Harvest Waits", "Room 88" en "Acoustic Avenue" hebben luisteraars over de hele wereld. Frank zijn specialiteit is het terugbrengen van rocksongs tot hun essentie van instrument en zang. Niet te veel poespas. Een rock poëet, relaxed en doeltreffend. In de theaters ingebed in een beeldend verhaal, op festivals met een volle warme sound en thuis bij de mensen vaak geheel unplugged. Verrassend en altijd weer spannend. Creatieve videoclips op Youtube worden bezocht.

Frank zijn laatste single  is "Jersey Girl. Een gedurfde songbewerking van een klassieker van Tom Waits, onderdeel van het goed ontvangen album "Harvest Waits" Hoewel ook zeker in de arrangementen moderne invloeden van muzikanten als Mr Probz en Rag ‘n’ Bone man, hebben met name de Waits-Young invloeden voor Frank nieuwe deuren geopend. Er was vruchtvolle samenwerking met de grafische vormgever van Bon Iver (New York), er was een bijdrage aan een boek van de Belgische schrijver Herman Verbeke en een uitnodiging om in Engeland te komen spelen. In Nederland is de lopende theatertour nog gaande en de eerste festivals melden zich aan. Wie weet wat nog meer komt…

quotes

Frank heeft niet alleen een lekker schurende stem, maar hij heeft ook het talent om klassiekers tot eigen werken te verbouwen. Daarbij worden deze volledig uitgekleed en van zijn eigen begeleiding voorzien. ”

www.gezien-gehoord.nl

I just came across Frank over this past year and he is a great musician. His voice is beautiful. I also really enjoy his production qualities. I am so glad that I came across Frank through a great DJ in England named Roy Wetton. 

 

Mad Thompson (YouTube)

Press Photos

Sample Track

Sample Video

Inquiries